טיפים לרכישת מדיח כלים
♦ בחרו מדיח הפועל עם טבליות ניקוי, המשלבות מלח וחומר הברקה, לתוצאות ניקוי גבוהות יותר
♦ מומלץ לבחור מדיח, שמעלה את הטמפרטורה של המים בהדרגתיות, לניצול מרבי של חומר הניקוי ולשמירה על הכלים.
♦ בחרו מדיח, המשתמש בצריכת מים נמוכה ככל האפשר, ברמת דירוג אנרגטי AAA ושרמת הרעש המיוחסת לו נמוכה מ-50Db.
♦ ודאו כי המדיח מתאים למגוון רחב של כלים בגדלים שונים וניתן להתאמה וכיוונון.
♦ בדקו האם למדיח יש תכונית אוטומטית, הקובעת את הטמפרטורה ואת משך זמן ההדחה, לנוחות וחסכון באנרגיה.
♦ רכשו את המדיח אך רק מחברה המציעה אחריות ואספקת חלקי חילוף למשך 7 שנים מתאריך הרכישה, כפי שמורה החוק.
טיפים לשימוש נכון במדיח
♦ לפני הפעלת המדיח, ודאו שהממטרות מסתובבות מהממטרות (זרועות הרסס) אמורות להסתובב בחופשיות אם יש מצקת או מזלג שעוצרים אותה, המדיח פשוט לא ידיח את הכלים, ותצטרכו להפעיל אותו מחדש.
♦ אחת לחודש – נקו את הפילטר איך? מלכודת הלכלוך ניתנת לשליפה. הוציאו אותה ורחצו אותה תחת מים זורמים בכיור. לכל מדיח יש את חוברת ההדרכה שלו.
♦ אחת לכמה חודשים מומלץ להכניס חומר מיוחד לניקוי תקופתי והפעלת המדיח ללא כלים. מאוד חשוב להקפיד על העניין הזה. המדיח בעצם עובד על ‘ ריק’, אבל הניקוי הזה מאוד חשוב ושומר על תקינותו.
♦ שלפו את הממטרות ונקו אותן עם מחט מדי פעם יש לנקות את הממטרות (זרועות הרסס). הן ניתנות לשליפה בקלות, ובדרך כלל רבע סיבוב יספיק כדי לפרק אותן. יש לנקות את החורים הזעירים של זרועות הרסס עם מחט ולפתוח אותם במקרה שהם נסתמו.
♦ אחת לכמה חודשים נהוג לשים מלח לריכוך המים, בתא המלח הנמצא בתחתית המדיח. יש אנשים ששמים את המלח בסוף ההדחה, וגורמים לחורים בנירוסטה, שכן המלח פשוט אוכל את הנירוסטה והחורים שנגרמים יכולים לגרום לנזילות בתחתית המדיח. חשוב להקפיד למלא את המלח לפני הדחה, כך ששאריות שנשפכות מחוץ לפקק ישטפו במהלך הפעלת המדיח, ולא ירבצו עד ההדחה הבאה ויגרמו לנזקים. יש להקפיד להפעיל את המדיח לפחות אחת לשבועיים. ממש כמו רכב שצריך להתניע ואין להשאירו עומד לאורך זמן ללא התנעה, כך גם מדיח הכלים. אם אתם עוברים דירה, עורכים שיפוץ וחושבים לאחסן אותו לכמה חודשים, אל תתפלאו שכאשר תבואו לחבר אותו בחזרה, הוא פשוט לא יעבוד, כי תקע ונהרס.
שאלות ותשובות מדיח כלים
♦ באיזו תכונית הדחה כדאי להשתמש בשגרה? תכנית הדחה בטמפרטורה גבוהה של 65 מעלות מצוינת לניקוי יסודי של הכלים מחיידקים.
♦ כמה חומר ניקוי לשים? כמות גדולה יותר של חומר ניקוי לא תבטיח ניקיון טוב יותר. הקפידו להשתמש בכמות המומלצת לפי ההנחיות על המוצר.
♦ איך מנקים את המדיח עצמו? הקפידו לנקות את המדיח וחלקיו (מסננים, זרועות מים וכדומה) כדי לאפשר לו לשמור על היגיינת הכלים שלכם. חלק ממדיחי הכלים שקיימים בשוק כוללים גם תכונית ייעודית לניקוי עצמי של המדיח. תוכלו להיעזר במדריך ההפעלה להמלצות והנחיות לתחזוקה נכונה.
♦ ישנם כלים מסוימים שאותם לא כדאי להכניס למדיח, משום שפעולת ההדחה עלולה להזיק להם. ואילו כלים אחרים שאנשים נוטים לחשוש להכניס למדיח, דווקא יכולים לצאת ממנו נקיים ושמורים. הנה ההמלצות בנוגע לאילו כלים כדאי לרחוץ במדיח ואילו ממש לא:
♦ מסנני מתכת – אם עד היום נאבקתם בהוצאת שאריות מזון ושומן מאביזרי התנור, תשמחו לגלות שמדיחים שמים קץ לעבודה הקשה וינקו עבורכם את המסננת בקלות. גם מסנני מתכת של קולטי אדים יכולים להיכנס למדיח ולצאת כמו חדשים.
♦ ראש מקלחת – חסכו לעצמכם זמן יקר והכניסו את ראש המקלחת לניקוי במדיח.
♦ צעצועי פלסטיק – צעצועי פלסטיק שאינם מכילים סוללות יכולים להתנקות במדיח בקלות.
עדיף שלא:
♦ כלי עץ – כלי מטבח מעץ עדיף לשטוף ביד, מאחר שמים עשויים לגרום לעץ להתנפח.
♦ סכינים – סכינים חדות, מומלץ לרחוץ באופן ידני על מנת לשמור על איכות הלהב.
♦ כלי קריסטל – את כלי הקריסטל היקרים לליבכם כדאי לרחוץ באופן ידני היות ופעולת המדיח והמלחים המצויים במדיח דרך קבע עלולים לפגום בברק הקריסטל.
♦ מחבתות טפלון – מחבתות non-stick מומלץ שלא להכניס למדיח, מאחר ופעולת המדיח עלולה לפגוע בציפוי הטפלון שמונע הידבקות. מה הפעולות שיש לבצע על מנת לשמור על חיי המדיח?
♦ מומלץ לנגב שאריות של מזון ומשקאות שנשפכו על שולי דלת המדיח.
♦ מומלץ לנקות את המסנן לאחר כל שימוש במדיח הכלים.
♦ לאחר כל מילוי מלח במדיח הכלים יש להפעיל את המדיח בתוכנית שטיפה קצרה ללא כלים בכדי למנוע הצטברות חלודה במדיח.
♦ ממומלץ לנקות את זרועות ההתזה של המדיח פעמיים בשנה.
♦ יש לשים לב שאף כלי לא מונע מהממטרה להתנועע בחופשיות.
♦ מומלץ להשתמש בחומרי ההדחה לפי הוראות היצרן.
♦ מומלץ לנקות את המסנן שנמצא בצינור כניסת המים פעמיים בשנה, במידה והמסנן מלוכלך לא ייכנסו מספיק מים לתוך תא ההדחה.