טיפים לרכישת מייבש כביסה
♦ דעו שהבחירה בסוג המייבש תלויה במיקום בו יותקן. מייבש עם צינור פליטה דורש קירבה לחלון או מרפסת לעומת מייבש עם קונדנסור המתאים לחללים ללא פתחי אוורור.
♦ זכרו להתאים את המייבש לסביבה בה יוצב, גם בהקשר לפתח, עליון או קדמי.
♦ זכרו שלרשותכם מייבשים עם טיימר אוטומטי ותכניות קבועות, לצד כאלה הדורשים קביעת תכנית ידנית.
♦ כדאי תמיד לרכוש מייבש יעיל יותר מבחינה אנרגטית, שיהיה לא רק ידידותי יותר לסביבה, אלא גם יחסוך בהוצאות החשמל שלכם.
♦ זכרו לבחור מייבש, המתאים בנפחו לנפח מכונת הכביסה שלכם.
טיפים לשימוש נכון במייבש כביסה
♦ הקפידו לנקות את הפילטר (המסנן) כי הוא הגורם העיקרי לתקלות במייבש
♦ תקנו מגן ברקים – החשיבות של מגן ברקים היא לא רק בתקופת החורף. לאורך כל השנה הוא מאוד עוזר לווסת את זרם החשמל ומגן על המייבשים החדשניים והאלקטרוניים. אלה מאוד רגישים.
♦ מייבש עם קונדנסור רוקנו את מגירת המים. אם ברשותכם מייבש עם קונדנסור שקולט את הלחות מהבגדים ומעבה אותם למים, הקפידו לרוקן אותו לאחר כל שימוש, גם מפני שמים שעומדים יכולים להסריח וגם על מנת למנוע מהמכל לעלות על גדותיו, לנזול ואף לגרום להפסקת פעולת המייבש.
♦ חסכו בצריכת החשמל. בכל מייבש מותקן טיימר, ולא צריך לכוון אותו למקסימום. תלוי בכמות הבגדים, בנפח התוף של המייבש ובתחזוקה של המכשיר. הזמן המומלץ למכונה מלאה נע בין שעה לשעה ורבע. למייבש יידרשו פחות זמן ופחות חשמל לייבש כביסה סחוטה היטב (למשל כביסה שנסחטה במהירות של 1,000 סיבובים בדקה).
♦ מומלץ להפעיל מייבש מלא. במידה שמעוניינים לייבש מעט כביסה, מומלץ להפעיל אותו על מצב חסכוני. שימו לב שניקוי מסנן האוויר אחרי כל הפעלה יפחית גם הוא את צריכת החשמל. בנוסף, כדאי להפריד את הבגדים: מגבות דורשות יותר זמן ייבוש ובדים קלים – פחות. אם יש אפשרות לייבש תחילה לפחות ייבוש חלקי את המגבות, תקטינו את צריכת החשמל משמעותית ותחסכו כסף בקלות.