טיפים לרכישת תנור
♦ זכרו כי בחירת התנור מתחילה בעיצוב המטבח: האם תעדיפו תנור עומד או תנור בנוי הניתן להתקנה בתוך הארונות.
♦ בדקו מראש, שאזור התקנת התנור מתאים למידות התנור.
♦ בחרו תנור המתאים לסוגי השימוש והכמויות שלכם, בהתאם לאופן החימום, מידות ותכניות.
♦ שימו לב לסוגי הפעלה, מכני להפעלה ידנית או דיגיטלי ובחרו את זה מתאים לסגנון הבישול שלכם.
♦ חשוב שציפוי האמייל הפנימי של תא האפייה, יהיה באיכות גבוהה של תא האפייה.
♦ רצוי לבחור תנור, המגיע עם מסילות לתבניות בשני צדי תא האפייה, כדי למנוע שחיקה של האמייל הפנימי.
♦ כדאי לבדוק, שהתבניות המגיעות עם התנור, יהיו בעומק של 3 ס”מ לפחות.
♦ ודאו שחלקה הפנימי של הדלת מצופה כולו בזכוכית, ללא ברגים, לניקוי קל ומהיר ושהזכוכית הפנימית קלה לפירוק כדי לניקוי בין הזכוכית החיצונית לפנימית.
♦ זכרו: ככל שמספר שכבות הזכוכית גדול יותר – רמת הבידוד של החום תהיה טובה יותר.
♦ העדיפו תנור קל לניקוי, אשר אינו דורש פירוק והרכבה של חלקים רבים מדי וזכרו שכיום מגוון תנורי יוקרה מציעים תכניות ניקוי עצמי פרוליטי.
טיפים לשימוש נכון בתנור
♦ היזהרו משימוש בחומרי ניקוי עם מסירי שומן חזקים מדי. צריך מאוד להיזהר משימוש באמצעות חומרי ניקוי חריפים, מפני שהם הורסים את ציפוי האמייל של התנור. מדובר במסרי שומן חזקים שבפירוש גורמים לנזק בלתי הפיך. ברגע שנהרס ציפוי האמייל, הדפנות של התנור לא מוגנות מקורוזיה ומרטיבות, כך שלמעשה התנור כבר לא אטום.
♦ ניקוי פירוליטי הוא פונקציית ניקוי מובנית בתנורים מתקדמים. הניקוי מתבצע על ידי התנור עצמו בחום של עד 500 מעלות צלסיוס. הניקוי אינו פוגע בתנור. רוקנו את התנור לפני הניקוי מתבניות רשתות והמסילות. בסוף הפעולה כאשר התנור קר מומלץ לעבור אם מגבת לחה כדי לאסוף את שאריות הפיח שנשרף.
♦ גם אם אתם לא בשלנים או אופים סדרתיים, הקפידו להפעיל את התנור לפחות למשך 5 דקות אחת לחודש. זאת, משום שאם תימנעו מהדלקת התנור במשך תקופה ארוכה, בעת שתדליקו אותו יכול להיגרם קצר מגוף החימום, בשל לחות שמצטברת בתנור.