טיפים מדיחי כלים

טיפים מדיחי כלים

טיפים לרכישת מדיח כלים

 בחרו מדיח הפועל עם טבליות ניקוי, המשלבות מלח וחומר הברקה, לתוצאות ניקוי גבוהות יותר
 מומלץ לבחור מדיח, שמעלה את הטמפרטורה של המים בהדרגתיות, לניצול מרבי של חומר הניקוי ולשמירה על הכלים.
 בחרו מדיח, המשתמש בצריכת מים נמוכה ככל האפשר, ברמת דירוג אנרגטי AAA ושרמת הרעש המיוחסת לו נמוכה מ-50Db.
 ודאו כי המדיח מתאים למגוון רחב של כלים בגדלים שונים וניתן להתאמה וכיוונון.
 בדקו האם למדיח יש תכונית אוטומטית, הקובעת את הטמפרטורה ואת משך זמן ההדחה, לנוחות וחסכון באנרגיה.
 רכשו את המדיח אך רק מחברה המציעה אחריות ואספקת חלקי חילוף למשך 7 שנים מתאריך הרכישה, כפי שמורה החוק.

טיפים לשימוש נכון במדיח

 לפני הפעלת המדיח, ודאו שהממטרות מסתובבות מהממטרות (זרועות הרסס) אמורות להסתובב בחופשיות אם יש מצקת או מזלג שעוצרים אותה, המדיח פשוט לא ידיח את הכלים, ותצטרכו להפעיל אותו מחדש.
 אחת לחודש – נקו את הפילטר איך? מלכודת הלכלוך ניתנת לשליפה. הוציאו אותה ורחצו אותה תחת מים זורמים בכיור. לכל מדיח יש את חוברת ההדרכה שלו.
 אחת לכמה חודשים מומלץ להכניס חומר מיוחד לניקוי תקופתי והפעלת המדיח ללא כלים. מאוד חשוב להקפיד על העניין הזה. המדיח בעצם עובד על ‘ ריק’, אבל הניקוי הזה מאוד חשוב ושומר על תקינותו.
 שלפו את הממטרות ונקו אותן עם מחט מדי פעם יש לנקות את הממטרות (זרועות הרסס). הן ניתנות לשליפה בקלות, ובדרך כלל רבע סיבוב יספיק כדי לפרק אותן. יש לנקות את החורים הזעירים של זרועות הרסס עם מחט ולפתוח אותם במקרה שהם נסתמו.
 אחת לכמה חודשים נהוג לשים מלח לריכוך המים, בתא המלח הנמצא בתחתית המדיח. יש אנשים ששמים את המלח בסוף ההדחה, וגורמים לחורים בנירוסטה, שכן המלח פשוט אוכל את הנירוסטה והחורים שנגרמים יכולים לגרום לנזילות בתחתית המדיח. חשוב להקפיד למלא את המלח לפני הדחה, כך ששאריות שנשפכות מחוץ לפקק ישטפו במהלך הפעלת המדיח, ולא ירבצו עד ההדחה הבאה ויגרמו לנזקים. יש להקפיד להפעיל את המדיח לפחות אחת לשבועיים. ממש כמו רכב שצריך להתניע ואין להשאירו עומד לאורך זמן ללא התנעה, כך גם מדיח הכלים. אם אתם עוברים דירה, עורכים שיפוץ וחושבים לאחסן אותו לכמה חודשים, אל תתפלאו שכאשר תבואו לחבר אותו בחזרה, הוא פשוט לא יעבוד, כי תקע ונהרס.